on suostuttava hyväksymään myös kipu, jonka ehdoton rakkaus tuo tullessaan. Toisaalta kipu kirkastaa rakkautta, terävöittää tunteet, ohjaa valintoja ja luo ymmärryksen kaikille elämän yllätyksille, millaisia meille jokaiselle eteemme annetaan. On vain uskallettava elää, päästettävä irti menetyksistään, huomioitava mahdollisuutensa ja heittäydyttävä rakkautensa pyörteisiin.- Näyttääpä hienolta kirjoitettuna, mutta elettynä se ei todella ole noin helppoa.

Herra Hymyni, sinun kanssasi minä joudun varmasti ylittämään oman ymmärrykseni ja kykyni pukea rakkauteni sinuun sanoiksi. Pienen hetken tunsin menettäväni sinut, pienen epätoivoisen hetken sairastuessasi. Siinä hetkessä en löytänyt sinua enää silmistäsi ja sinä kadotit sielustasi minut. Kuinka sydäntä raastavan lohdutonta. Pelko kiertyi vanteeksi sieluni ympärilleni, sai hengitykseni pihisemään .- Avuton!  Olin avuton ja niin paljon kuin minä sinua rakastan...

Saan rakastaa tänäkin päivänä. Näen jälleen itseni sinun silmistäsi, tunnen sinun rakkautesi kun kosketamme. Tänäänkin hyriset hellästi nimeni, sulatat minun sieluni ympärillesi, se saa luvan riittää. Mietittyäni hetken ymmärrän, ettei  elämä ole välttämättä luvannutkaan huomista.